About

Passion for hair has been second nature to me for as long as I can remember. As a little girl I already provided my Barbie dolls with funky hairstyles and when I was sixteen I did my first internship at a hair salon. That tasted like more and that's how I ended up on the training to become an all-round hairstylist.

Realisation while traveling

Hoewel ik het knippen geweldig vond, voelde ik mij nooit thuis in dameskapsalons. De twijfel sloeg toe: had ik wel het juiste beroep gekozen? Na het afronden van mijn opleiding pakte ik mijn koffers en ging op reis naar Thailand, Indonesië en Australië. Maar waar ik ook ging, mijn schaar ging met me mee. Zo knipte ik backpackers op straat en surfers op het strand. Tijdens die reizen kwam de omslag; ik realiseerde me dat ik het liefst mannenkapsels knip. Ook kreeg ik steeds meer interesse in het oude vakmanschap van barbiers.

Back to the Oldschool

Op reis deed ik al veel ervaring op maar toen ik na anderhalf jaar thuis kwam, had ik één doel voor ogen; ik wilde me specialiseren in het barbiersvak. Zo kwam ik in de leer bij The Oldschool Academy of Schorem in Rotterdam. Daar leerde ik nieuwe technieken en de fijne kneepjes van het vak. Het werken in een barbershop was bovendien voor mij de bevestiging dat ik het juiste pad had gekozen. Door de ongedwongen sfeer en het vakmanschap voelde het voor mij als thuiskomen. Ik voel me als vrouw helemaal op mijn plek in de barbierswereld en sindsdien ben ik a lady with a blade.

The Dutchess

Na twee jaar als barber werkzaam te zijn  geweest in Amsterdam, voelde ik de drive om voor mezelf aan de slag te gaan. Met The Dutchess Barbershop maak ik mijn droom waar. Niets geeft mij zo?n goed gevoel als wanneer een klant vol zelfvertrouwen naar huis gaat met het kapsel of de baard die het best bij hem past.

Amber

en_USEnglish